Referenser

Referenser


mejeristen

Kvarteret Mejeristen, Göteborg

Kvarteret Mejeristen i Kallebäcks terrasser består av tre höghus med 270 nybyggda hyresrätter. Vi har haft nöjet att leverera bl.a. takhuvar och rökkontrollspjäll.

fyren

Kvarteret Fyren, Nynäshamn

Bostadskvarteret Fyren i norra Nynäshamn är ett nytt exklusivt bostadskomplex som ska innefatta 466 nya lägenheter, många med havsutsikt. Inflyttning är planerad till 2021/2022.
Vi har fått förtroendet att leverera bland annat vårt nya rökkontrollspjäll, ABC-VU 120 för övertrycksättning i höghusdelen, samt en hel del brandspjäll som installeras av Fläktteknik Entreprenad i Karlstad.

balder

Kv Guldvingen

Vårt ventilationstorn ABC-Balder monterat på plats i Kv Guldvingen i Trollhättan. Balder är ett högkvalitativt ventilationstorn tillverkat i rostfritt för markventilation med mycket bra vattenavskiljningsgrad. Kv Guldvingen är ett renoveringsprojekt av ca 600 lägenheter i stadsdelen Lextorp i Trollhättan. Dessa torn har levererats i samarbete med Teklin AB.

Fagerhultsskolan, Hindås

Just nu pågår byggnationen av Fagerhultsskolan i Hindås. Den påkostade byggnaden består av tre flyglar med en öppen mittendel på entréplan och beräknas ha plats för ca 450 elever. Vi har i samarbete med Systemteknik i Lerum fått förtroende att leverera bl.a. takhuvar, brandspjäll och vårt imkanalsystem ABC-ALFa.

Stationshuset, Falkenberg

Fastigheten är belägen bredvid stationen i Falkenberg och ytan på 7400 m2 kommer innehålla bl.a. gym och kontor. Vi är väldigt glada över att ha fått förtroendet att i samarbete med Industrientreprenad Varberg, under 2020 fått leverera takhuvar, galler, spjäll, brandspjäll och ventilationskanaler.

Östra sjukhuset, Göteborg

Just nu pågår en stor upprustning av Östra sjukhuset i Göteborg (en del av Sahlgrenska universitetssjukhuset) Sjukhuset byggdes för 50 år sedan och ska nu moderniseras och byggas ut för att möta dagens och framtidens krav. Tillsammans med Ventilationskontroll Aeolus AB har vi under 2020 fått förtroendet att leverera brandskydd i form av brand/brandgasspjäll samt takhuvar och ytterväggsgaller.

Dammgatan, Sala

I samarbete med OTK Klimatinstallationer i Enköping har vi levererat vårt kanalkryss, ABC-KRO-X. En smart och enkel lösning när du vill kunna passera två luftflöden utan kortslutning och slippa undergående kanaldragningar.

Leos Lekland, Borås

Just nu pågår arbetet för fullt med att uppföra en ny byggnad åt Leos Lekland på cirka 4 000 m² alldeles intill Borås Djurparks entré. Vi har haft nöjet att tillsammans med Ventprojekt Väst AB fått leverera takhuvar och brandspjäll till den nya fastigheten.

Borås Skidstadium, Borås

Vi har haft nöjet att tillsammans med Björling Ventteknik fått leverera takhuvar och branspjäll till nybyggda fastigheten vid Borås Skidstadium.

Tågdepå Kärråkra, Hässleholm

Kärråkra tågdepå är en ny underhållsdepå för reparationer, tillsyn, uppställning och städning av Öresundstågen och Pågatågen i skånska Kärråkra.  Det är ett omfattande bygge med bland annat 23 000 kvadratmeter verkstadshall med kapacitet att serva drygt 110 Öresundståg.  I samarbete med Ventab är vi stolt leverantör av bland annat brandspjäll och takhuvar.

Kv. Myntan, Tyresö

Vi har haft nöjet att tillsammans med Gnesta Ventilationsmontage leverera ABC-TH huvar till det nybyggda radhusområdet kvarteret Myntan på Tyresö.

Bostadsområde Hestra, Borås

ABC-TH huvar i det nybyggda bostadsområdet på Hestra i Borås.

Hägerstenshamnens skola, Hägersten

Flerbostadshus, Öckerö

ABC-JET huvar i Magnelis på Öckerö. Magnelis ger mycket bra skydd i miljöer som är starkt alkaliska eller innehåller klorid och
ammoniak. Magnelis är testat och godkänt av RISE (SP) för användning i marina miljöer upp till korrosivitetsklass C5.

Angereds närsjukhus

Det nya Angereds Närsjukhus har byggts med ett nytänkande som ger en vård som sätter patienten i centrum. ABC Vent fick förtroendet att leverera ABC-BA huvar.

Resecentrum, Gamlestaden

Just nu sker en stor förändring i Gamlestaden i Göteborg. Under 2018 ska ett nytt resecentrum blir knutpunkt för spårvagnar, bussar och tåg. Alldeles intill ska det byggas kontor, hotell, 600 bostäder samt lokaler för handel. ABC Vent har fått äran att leverera brandskyddet för ventilationsanläggningen.

Zenuity, Lindholmen

Zenuity, som utvecklar mjukvara för avancerade förarstödsystem och självkörande fordon, väljer nu att förlägga sitt huvudkontor till Lindholmen i Göteborg. ABC Vent har levererat luftintag och avluftslösningar till ventilationsanläggningen.

Brf. Bröndbo

ABC Vent har levererat takhuvar ABC-GHA till Brf. Bröndbo i Uppsala. Installatör: Bravida

KV Domherren

ABC Vent har levererat 200 st Protect 60 till Skanska Nya Hem Johanneberg, KV Domherren i Göteborg. 3 byggnader med 158 lägenheter uppfördes med byggstart 2015.

Bild: Göteborgs Stad

LHL Gardermoen

Tillsammans med Voltair har vi fått leverera spjäll och ytterväggsgaller till det nya sjukhuset LHL Gardermoen som ska vara klart under 2018.

Bild: LHL Klinikkene

A6 Center, Jönköping

Vi fick förtroendet att leverera bl.a. huvar, galler och brandspjäll till den omfattande moderniseringen och tillbyggnaden av A6 Center i Jönköping.

 

ICON Växjö

ICON Växjö byggs på arenaområdet och kommer att innehålla skola, kontor, bowlinghall och bostäder. Total yta kommer att bli 37.000 m2 där högsta delen har 19 våningar. Vi har fått nöjet att leverera brandspjäll.